EJEN SUTRA DIPERLUKAN SEGERA!

EJEN SUTRA, EJEN SUTRA DIPERLUKAN, STOKIS SUTRA, SUTRA MEMANG BEST, SUTRA SHOPPE, SUTRA SHOPPE SHAH ALAM -

EJEN SUTRA DIPERLUKAN SEGERA!

PROMOSI PENDAFTARAN EJEN SUTRA SEDANG BERLANGSUNG!

PAKEJ EJEN Kini Serendah RM500 Sahaja!
Anda layak menerima keuntungan 30% dari Harga Jualan!



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kami membuka peluang kepada mereka yang berminat untuk menyertai keluarga besar SUTRA.

MUDAH sahaja caranya kerana SUTRA dicipta untuk memudahkan pengguna. Untuk menjadi Ejen juga mudah!.  Anda hanya perlu buat belian pertama produk yang anda gemari bernilai RM500 sahaja dengan mendapat diskaun sehingga 30%!. Belian ulangan bulanan juga rendah!

Produk SUTRA terdiri dari 3 jenis kategori iaitu Aromaterapi, Wangian dan Penjagaan Diri. Anda boleh pilih dan tentukan sendiri berapa pendapatan yang anda mahu setiap hari. Ya setiap hari, kerana SUTRA diperlukan dari mula bangun tidur sehinggalah hendak tidur semula. 

PROMOSI ini mungkin terakhir, jadi rebut segera peluang yang diberikan sebelum kuota penuh!. 

Wasap saya SEKARANG!. 
011-32950525
011-32950525
011-32950525

10 orang terawal akan dapat FREE COACHING!. 
TERKINI > tinggal 5 orang sahaja! <.

Sebelum itu apakata anda baca dulu kata-kata semangat dari Pengasas SUTRA, barisan Stokis-stokis serta ikuti perkembangan SUTRA dan SUTRA SHOPPE di Malaysia. 

 
Pengasas SUTRA
En Mohd Khairil Said
"SUTRA memang best!"


Pn Norazlina Ramdzan

"Saya sendiri yang akan membimbing anda sehingga berjaya!. Saya merupakan Stokis dan DC Pertama SUTRA sejak tahun 2009 dan kini memiliki SUTRA SHOPPE di Seksyen 13, Shah Alam."

MENGAPA SUTRA DICIPTA ?

SUTRA adalah produk yang berasaskan Minyak Pati (Essential Oil) dan Ekstrak Tumbuhan (Botanical Extract), diciptakan untuk mengimbangi Minda, Emosi dan Fizikal di dalam kehidupan seharian. Terdapat 3 kategori produk iaitu Aromaterapi, Wangian dan 'Wellness'.

 

PRODUK HOT SUTRA 
yang menjadi kesukaan pengguna aromaterapi di Malaysia !

Harian Metro harini, 11 Disember 2015



PELANCARAN SUTRA SHOPPE 

Majlis telah diadakan di Anggerik Mall, Shah Alam pada 15 Ogos 2015.
Berita lanjut di sini.


BERITA SUTRA SHOPPE DI AKHBAR DAN MAJALAH



Siaran berita SUTRA SHOPPE di Utusan Malaysia. Klik di sini untuk info lanjut. 


Setelah menjalankan perniagaan SUTRA sejak 2009 alhamdulillah akhirnya kedai fizikal yang pertama bagi saya telah berjaya dibuka pada 7 Januari 2017 yang lalu.


Berita mengenai pelancaran pembukaan SUTRA SHOPPE
di Majalah iSihat bulan Mac 2017.

 


Siaran SUTRA di SAF M, TV Al Hijrah



PEMBUKAAN SUTRA SHOPPE DI MALAYSIA MEMBUKA PELUANG KEPADA PENGGUNA DAN PENGEDAR MENGENALI PRODUK SUTRA


Perasmian Pembukaan SUTRA SHOPPE Pertama iaitu di Seremban 2.


Majlis disempurnakan oleh
Ketua Pegawai Eksekutif BiotechCorp, Datuk Dr. Mohd. Nazlee Kamal. 


Perasmian Pembukaan SUTRA SHOPPE Kedua iaitu di Seksyen 13, Shah Alam.

Majlis bersejarah ini telah disempurnakan oleh Puan Nora Mohamed, Timbalan Presiden Kanan, Business Advisory & Development, Malaysian Bioeconomy. Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif Biotechnology Melaka, En. Badrul Hisham Badruddin, Pengarah Urusan TBESB, Mohd Khairil Said, wakil syarikat-syarikat Bionexus dan pengedar Sutra. Klik di sini untuk saksikan Majlis Pelancaran SUTRA SHOPPE Shah Alam. 

 

Perasmian Pembukaan SUTRA SHOPPE Ketiga iaitu di Subang Bestari

Majlis bersejarah ini telah disempurnakan oleh Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI), Datuk Dr. Abu Bakar Mohamad Diah. Hadir sama, Timbalan Ketua Eksekutif 1, SME Corp, Rizal Nainy, Timbalan Presiden Kanan, Business Advisory & Development, Malaysian Bioeconomy, Nora Mohamed. Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif Biotechnology Melaka, Badrul Hisham Badruddin, Pengarah Urusan TBESB, Mohd Khairil Said, wakil syarikat-syarikat Bionexus dan pengedar Sutra.


PELUANG TERBUKA LUAS UNTUK ANDA BERJAYA BERSAMA KELUARGA BESAR SUTRA!

Berikut adalah senarai Stokis-stokis SUTRA di seluruh Malaysia! Baca kisah benar mereka tentang SUTRA. Anda boleh hubungi Stokis-stokis kegemaran anda untuk maklumat lanjut mengenai peluang perniagaan SUTRA. 


KEDAH

Pn Rafiza Rashid, Stokis Kedah

Pn Rafiza Rashid 
Stokis Kedah

 

 


SELANGOR 


" Saya mula menggunakan produk Sutra sekitar pertengahan tahun 2015. Alhamdulillah sehingga sekarang masih menjadi pengguna setia malah saya adalah salah seorang daripada stokis produk ini.

Produk Sutra adalah produk natural. Selain daripada harganya yang mampu milik, ianya mudah mendapat kepercayaan pelanggan yang sekarang rata-rata semakin sedar betapa pentingnya menggunakan produk-produk yang berasaskan bahan-bahan semulajadi dan tidak merbahaya.

Sejak terlibat di dalam Sutra, saya bukan hanya dapat belajar mengenai produk aromaterapi, malahan melalui Sutra juga saya menemui ramai kenalan baru, dan semakin mengerti erti persahabatan, kerjasama, kepercayaan dan yang penting sekali ianya mengajar saya untuk menjadi seorang yang lebih yakin dan positif.

Kepada sesiapa yang ingin bersama-sama menyebarkan manfaat Sutra, saya sarankan anda untuk menggunakan terlebih dahulu produk-produk Sutra yang ada dan merasakan sendiri manfaatnya. Terdapat lebih daripada 89 produk untuk dicuba! Anda hanya perlu mencuba sekurang-kurangnya satu dan mana tahu, anda akan terus jatuh cinta?

Kepada sesiapa yang ingin mencuba dan bersama-sama kami menyebarkan manfaat Sutra, boleh hubungi saya bila-bila masa. "

Pn Siti Suzilah Faharuddin (Gee)
Stokis Klang 
HP: 019-2244544
Email: ctsuzilah@gmail.com
Website: www.soothingsutra.com
IG: sutra.stokisklang
FB: soothingsutra

Pn Nurul Farehah Md Adnan
Stokis TTDI Jaya Shah Alam

 

 

"Alhamdulillah. Saya menyertai Tropical Bioessence (TBE) berniaga produk sutra sejak tahun 2014.

Alkisahnya tersuka sutra ni bermula mencuba aromaterapi multipurpose spray citrus berry. Memang sangat sedap bau dia.. Yang paling best sembur2 nyamuk pun lari. Sejak tu terus jadi pengguna setia produk2 keluaran sutra ni. kalau nak tau produk sutra ni bagus untuk seisi keluarga bermula dari atas sampai kaki.

Sungguh bertuah rasanya dapat menjadi sebahagian daripada keluarga besar TBE yang telah mengeluarkan banyak produk aromaterapi sutra.

Terima kasih pengasas sutra En.Mohd Khairil dan Pn.Norazlina Ramdzan kerana memperkenalkan sutra yang sangat bermanfaat ini.

Tak sangka.. dulu asalnya pengguna -dropship - agent - sekarang stokis 😍👍

Boleh hubungi saya untuk:
Dapatkan produk SUTRA www.wasap.my/60122072479

Untuk Pendaftaran Ejen SUTRA http://sutrastokispuchong.wasap.my/
Stokis Puchong, Selangor
https://facebook.com/sutra.stokispuchong
https://instagram.com/sutra.stokispuchong/

#sutra #sutramemangbest #yourscentsoflife
#sutrastokispuchong "

Pn Marina Mohd Saed
Stokis Puchong

 

 

PUTRAJAYA

"Terus setia bersama SUTRA

“tak kenal maka tak cinta”

4 tahun bersama Sutra (3 tahun sebagai Stokis Putrajaya) banyak memberikan pengalaman dan pengetahuan tentang ilmu pemasaran, komunikasi, produk dan bertambah kenalan.

Terima kasih atas sokongan keluarga, rakan2 Sutra , rakan2 lain , founder Sutra En Khairil dan Pn Norazlina yang banyak memberikan tunjuk ajar, motivasi dan bantuan sepanjang 4 tahun ini, semoga hubungan baik dan semangat kerja berpasukan ini dapat dikekalkan.

Jika anda ingin menjadi keluarga besar Sutra atau bersama2 team Sutra Putrajaya khusunya untuk menyebarkan kebaikan produk semulajadi hasil R&D tempatan ini hubungi kami segera kerana masa berlalu begitu pantas.. rebutlah peluang ini kerana peluang tidak datang selalu. "

 

Pn Arnydah Abdul Aziz
Stokis Putrajaya

KUALA LUMPUR


"JATUH CINTA SELEPAS KALI PERTAMA

Syukur Alhamdulillah dan terima kasih kepada pihak Syarikat TBE kerana telah berusaha menghasilkan produk yang sangat berkualiti setaraf antarabangsa iaitu #TheSUTRA pada harga mampu milik.

Shower Gel Sensation, Avera Gel, MPS Rose Sensation dan Manjakani Feminine Wash adalah antara produk #Sutra yang pertama Lia guna sebelum terjebak di dalam dunia aromatherapy jenama #Sutra. Selepas menggunakannya, Lia sangat tertarik dengan aromanya yang ternyata harum serta membantu Lia untuk lebih relax dan santai selepas penat bekerja seharian. Kepuasan dan free stress selepas bergelumang dengan bau-bauan berunsur terapi ini telah menyebabkan Lia bertukar dari seorang pengguna kepada seorang ejen dan tidak lama kemudian upgrade kepada stokis setelah mendapat permintaan yang tinggi dari sahabat-sahabat yang turut menjadi pengguna setia dan ada yang turut mendaftar sebagai ejen di dalam team Lia. Dari situ kami bergerak secara berkumpulan dan menjual secara berjemaah.

Pada mereka yang ingin mencuba produk ini, jangan risau sekiranya ia adalah kali pertama kerana inshaAllah anda pasti teruja dengan aroma dan terapinya 😊

Selain itu, peluang untuk menjadi #ejen juga terbuka di dalam team Lia untuk mereka yang ingin menambahkan pendapatan secara santai.

Bagi mendapatkan maklumat lanjut berkaitan peluang perniagaan atau pembelian produk bolehlah menghubungi Lia melalui link whatsapp
▶️ https://www.wasap.my/60193583703

Belian secara FREE POSTAGE juga boleh dibuat melalui link berikut
▶️ www.shopee.com.my/scents.aromatherapy "

Pn. Marlia Moh Nazman
Stokis Kuala Lumpur

 

MELAKA


Cik Munawirah Mohamad
Stokis Merlimau 


Pn Nor Fadilah Tahar
Stokis Masjid Tanah



JOHOR

" Saya mengenal sutra dari tahun 2014 lagi. Bermula sebagai dropship.
Upgrade ke agent dalam tahun 2015,dan alhamdulillah berjaya upgrade ke stokis dalam tahun 2016.
Banyak yang saya pelajari tentang offline dan online marketing dalam bimbingan Sutra."

Pn Dayang Marivelle Datu Amirul
Stokis Masai Johor

 

SABAH



" Alhamdulilah..
4 tahun bersama Sutra
2 tahun bergelar Stokis

Saya seronok bercerita tentang sutra yang telah banyak memberi manfaat kepada orang ramai.

Bukan setakat berniaga, tapi lebih kepada membantu orang di sekililing kita. Produk yang unik & harga mampu milik.

Terima kasih banyak kepada Pn Norazlina Ramdzan yang membawa Saya masuk ke dunia Sutra. Juga sokongan padu dari big bos En Mohd Khairil serta rakan-rakan stokis & ejen.

Kami memerlukan lebih ramai Ejen untuk sama-sama memenuhi permintaan tinggi di luar sana. Sihat & cantik bersama Sutra."
 
Pn Hajah Yatti Latif
Stokis Sipitang, Sabah

SARAWAK



 "DARI SILENT READER KEPADA ONLINE SELLER"

" Mungkin nampak biasa saja. Tapi satu perubahan yang besar buat saya. Mengubah pandangan dan cara saya berfikir.

Mula kenal SUTRA ketika anak sulung berumur 3 bulan. Ada ruam di pipi badan dan kaki sedikit. Kawan perkenalkan dengan SUTRA Avera. Tanpa fikir panjang. Saya cuba dan alhamdulillah serasi. Bagaimana pula boleh terfikir sampai nak berniaga dengan SUTRA?

Saya ringkaskan. Setelah mencuba dan serasi saya tak fikir panjang. Terus buat research tentang ingredients, Kilang Pengeluar. Dengan ilmu pemasaran yang 'Zero', saya terus daftar sebagai dropship dan dalam masa 4 bulan terus upgrade kepada STOKIS!

Kenapa? Sebab saya nampak 'peluang'. Dah puas saya cari produk pertama untuk saya mulakan bisnes online. Akhirnya saya pilih SUTRA. Dari pemalu, tak tahu cara iklan, kini saya dah boleh bina team saya sendiri.
Team SUTRA di Borneo. Saya masih mencari anda yang ada semangat yang sama. Ada impian yang sama. Ingin ubah cara hidup atau ingin menimba pengalaman bagaimana rasanya mengubah diri dari seorang silent reader tapi kini mampu menjana pendapatan sendiri. Dengan syarat, ada azam yang tinggi. Sebab prinsip saya BUAT SAMPAI JADI!

Nak belajar, nak ada income, nak berubah?Nak jadi sebahagian dari team kami? Hubungi saya.
Kak Waidah 013-8385157 "

 

Pn Ruwaidah Jasmin 
Stokis Miri

 

Anda juga boleh mengenali wajah-wajah Stokis SUTRA yang lain di sini. 

KURSUS DAN BIMBINGAN 
Kursus dan bimbingan berterusan akan diberikan kepada Stokis  dan Ejen dari masa ke semasa dari Pengasas SUTRA dan barisan leader yang telah berjaya!. Lihat paparan berikut untuk kursus-kursus yang pernah diadakan :


SPK Seremban 2 
August 2016
SPK Shah Alam 
March 2017

SPK Kuala Terengganu 
15 April 2017
SPK Johor 
13 May 2017
SPK Alor Setar 
21 May 2017
 

PROMOSI ini mungkin terakhir, jadi rebut segera peluang yang diberikan sebelum kuota penuh!. 

Wasap saya SEKARANG!. 
011-32950525
011-32950525
011-32950525

10 orang terawal akan dapat FREE COACHING!. 
TERKINI > tinggal 5 orang sahaja! <.

 

Klik Di Sini Untuk : 
Hubungi Stokis-stokis di seluruh Malaysia!